Rapport från Warbergsspelen

3 Apr 2017 by Tobias Fagergard

Fredag 31/3
Vi anlände till förläggningen planerad tid fredag efter en problemfri bilresa med olika aktiviteter i bilarna såsom spotifytävlingar etc. Vi stannade vid Boasjön och åt sponsrade vaniljbullar och sprang av oss. Vi hade vid ankomst gott om tid att göra iordning ”vårt” klassrum för en helgs boende. Alla grejer var med vad vi kunde se och vi hittade bra platser.
Efter detta åkte vi iväg och käkade vår första måltid där det serverades korv stroganoff.
Sedan återvände vi till förläggningen för diverse fritid och mobiltid innan vi gemensamt valde att lägga oss lite tidigare inför lördagens tidiga match mot Varla IBK.

Lördag 1/4
Klockan ringde 06.30 och vid 07.00 gick vi i trupp ner till frukosten. Det var inga bacon och ägg direkt med det var trots allt frukost. Kaffet var varmt till ledarnas stora glädje!
Efter mat så kläddes det om till matchkläder och resan gick vidare till Brearedshallen. Match mot Varla IBK väntade och premiärnerverna gjorde sig påminda hos både spelare och ledare. Och det märktes även när domaren blåste igång matchen. En nervös inledning och spelet stämde inte riktigt. Det blev än värre när Varla tog ledningen och höll den enda in i paus. Isak har varit riktigt bra i målet och håller oss kvar i matchen. Vi pratade om att våga, vi var tvungna att våga satsa framåt, vi var nu piskade att göra mål, vi ville inte förlora första matchen och Varla var ingen oöverkomlig motståndare. Vi byter några positioner som visar sig vara ett vinnande drag. Grabbarna tog tag i matchen i andra perioden och vänder spelet. Och när kvitteringen ramlar in så ökar de takten ännu mer, nu ska vi gå för vinsten. Med glöd i ögonen så kämpar de in 2-1 och vi vinner inledningsmatchen i spelen. Grabbarna visar en oerhörd moral och visar att vi är här för att kämpa tillsammans.

Nu var det lång väntan på nästa match mot Ekens IBK. Vi åkte och duschade på förläggningen och sedan väntade Spagetti och Köttfärssås i matsalen. Det blev ett besök på ICA Hajen där godis etc inhandlades till kvällen. Sedan blev det lite vila innan vi åkte iväg till Peder Skrivares skola lite tidigare för att kolla på några andra matcher innan vår egen.

Nu stod som sagt Ekens IBK för motståndet. Ytterligare ett lag vi inte alls kände till.
Vi tar initiativet ganska snabbt i matchen, men det dröjer dryga 7 minuter innan vi få in bollen i mål. Men sedan rullar det iväg. Vi leder tryggt i paus och talar bara om att fortsätta i samma anda. Och så blir det, vi vinner ganska komfortabelt med 8-2 och vi har återigen gjort en lagmatch vilket syns på att vi har många olika målgörare i matchen.

Vi duschar nu inte innan den kommande matchen, utan vi åker och äter potatis och köttbullar för att sedan åka direkt vidare till Brearedshallen igen. Nu väntar ytterligare en okänd motståndare Bergums IF. Innan vår match får vi möjligheten att kolla på när våra tidigare motståndare möter varandra. Varla och Ekens. Den matchen slutar 4-4 och vi förstår att vi var lite ringrostiga i vår första match mot Varla så vår vändning där var viktig för oss.

Matchen mot Bergums finns det egentligen inte så mycket att säga om, vi är lite långsamma i början och motståndarna får passa mycket. Men vi ledare upptäcker felet ganska snart och säger till grabbarna att de måste öka tempot lite och springa mer, efter det gör vi en bländande match rakt igenom, de hinner inte alls med våra snabba spelare och vi spelar som ett lag hela matchen, vackra passningar, vackra mål och mycket glädje i spelet. Vi vinner med 10-4 och målen bakåt handlar egentligen bara om att vi gått så offensivt att vi öppnat upp för mycket bakåt. Men det är sådant som lätt händer i denna typ av matcher.
Nu var dagens matcher över och kvällen tillbringades på förläggningen tillsammans. Godis, chips och dricka samt mycket skratt. Det är ett härligt gäng killar vi har att göra med!

Söndag 2/4
Klockan ringde idag lite senare eftersom vi inte hade match förrän efter 12. Efter frukost packades all packning ned och bilarna fylldes. Städning och möblering gick snabbt när alla återigen jobbade som ett lag och vi kunde stolt visa upp ett prydligt klassrum innan vi åkte iväg till Swedbank Wictory Center (Exelhallen) för en kommande match mot Warbergs IBF 1.
Men vi hade några timmar att slå ihjäl innan match. Ny lindor inhandlades till klubborna av många och vi stärkte oss med frukt innan match. Vi visste att det som nu väntade skulle bli riktigt tufft.

Nu var det dags för turneringens match. Hemmalaget Warberg stod på andra sidan med ett enormt publikstöd, laget tränas av en före detta skytteligavinnare i superligan och de var stora grabbar i laget. Vi var taggade och hade pratat om att inte känna stolthet utan bara gå in och köra vår innebandy. Hur det än gick hade vi tre segrar igår och vi visste att vi kan ge dem en match. Vi hade minst lika bra stöd på läktaren och nu skulle vi bara njuta innebandy.

Matchen börjar och Warberg sätter full fart direkt, snabba passningar över hela banan och det tar några minuter innan vi finner oss. Men när vi väl gör det så skapar vi chanser direkt. Vi får ett frislag några meter från deras mål och ett sidopass och ett skott senare leder vi med 1-0. Warberg känner sig nog lite skärrade av motståndet de nu fick, de har vunnit sina tidigare matcher enkelt och var nog inte beredda på att ett okänt lag från Småland skulle ta ledningen. Men som sagt de är ett riktigt bra lag och de lyckas ganska snabbt få in kvitteringen. De lyckas även ta ledningen innan paus med 2-1. Men vi ska tillägga att spelet är helt jämnt och det är massor av chanser för bägge lagen, Niklas storspelar i målet som vanligt. Vi snackar om att vi är med i matchen och att vi absolut kan slå det här laget om vi fortsätter på samma sätt, just nu är det bara tillfälligheter vem som gör målen.
Andra perioden tappar vi lite i början och Warberg går ifrån till 4-1, men vi peppar killarna i laget att inte ge upp utan fortsätta ösa på framåt, vi måste gå för mål även om vi öppnar upp bakåt. Och som killarna gör det. De fortsätter kämpa som ett lag hela matchen de sliter verkligen för att komma ikapp. Det blir 4-2 och det blir 4-3 när det återstår knappt 2 minuter av matchen. De sista minuterna fortsätter vi ösa på och med lite mer flyt hade kvitteringen suttit där. Tyvärr får vi aldrig in den sista bollen och vi förlorar med 4-3 mot ett riktigt bra innebandylag.

Warbergs tränare säger efter matchen att ett oavgjort resultat hade varit det mest rättvisa och han berömde oss och sa att vi var ett riktigt bra innebandylag. Han berömde även Niklas insats i målet när de tackade varandra efter matchen. Kan också tillägga att jag pratade kort med några av deras spelare efter matchen och de tyckte att det var den roligaste matchen de spelat denna säsong.

Givetvis besvikna men troligtvis ändå nöjda med sin insats åkte vi nu för att äta för sista gången i matsalen. Det blev kyckling och ris. Vi åkte sen ut för att förbereda oss inför den sista matchen i en mindre hall utanför Varberg. Det blev ett par timmars väntan igen och för motståndet skulle nu Vänersborgs IBK stå.

Ja, vad ska vi säga. Troligtvis tömdes lagets energier i matchen mot Warberg och vi hittade aldrig spelet mot Vänersborg. De var ett lag vi borde vunnit mot men som i och för sig spelade ett bra försvar som gjorde det svårt för oss att komma in mot mål. Vi låg under med 2-0 i paus och vi sa att vi bara skulle gå offensivt. Vi lyckades direkt efter 24 sekunder att reducera till 2-1 men sen tog det stopp. Vi försökte för första gången med att ta ut målvakten med en dryg minut kvar och vi var nära att få in bollen men lyckades inte. När de fick frislag nära vårt mål tog vi in Niklas igen men de lyckades ändå att få in 3-1 med 4 sekunder kvar av matchen.

Vi lägger helt enkelt den matchen bakom oss och kommer ihåg de fyra övriga matcherna där vi presterar riktigt bra innebandy. Även om vi förlorade mot Warberg är det en match som jag aldrig kommer att glömma.

Den lagmoralen som killarna visade där kommer jag alltid att minnas med värme, för det var just där och då som jag förstod hur bra det här laget kan bli om de fortsätter tillsammans.